Bedenk goed waarom je geld wilt lenen

Er wordt tegenwoordig veel meer geld geleend dan vroeger. De drempel is dan ook een stuk lager. Voorheen kon je alleen geld lenen bij een bank als je genoeg aanzien had, en aan kon tonen dat je schuldvrij was. Nu zijn de eisen voor het afsluiten van een lening of krediet veel lager, en het is al lang niet meer uitsluitend bij de banken te regelen. Dit betekent dat de mensen die geld nodig hebben een stuk makkelijker aan het geld kunnen komen. Het betekent echter ook dat mensen te makkelijk geld gaan lenen. Wanneer een aankoop niet direct gedaan kan worden omdat het geld er niet is, is het niet langer noodzakelijk om het geld eerst op te sparen. Je kunt het ook immers gewoon geld lenen, of kopen op afbetaling. Maar dat is niet in alle gevallen even verstandig.

snel-geld-lenen

Waarom wil je geld lenen?

Er zijn mensen die geld lenen voor producten die zij eigenlijk niet echt nodig hebben. Denk aan nieuwe kleding, een nieuwe spelcomputer of andere luxe. Dit lijkt misschien logisch met de lage rente, maar besef je goed dat geleend geld altijd duurder is dan geld dat wel voorhanden was op het moment dat de aankoop gedaan moest worden. Daarbij is het vaak de vraag of het de moeite wel waard is. Natuurlijk is het leuk om nieuwe dingen te kopen, maar is het nog steeds zo leuk wanneer je maanden lang af moet betalen en daardoor maandelijks minder geld overhoudt? Je zal niet de eerste zijn die in de problemen komt door geld lenen vanwege de aankoop van producten die het achteraf eigenlijk niet eens waard waren. En dan kan het verstandig zijn om van tevoren even goed na te denken over de opties die je hebt.

Impuls aankopen

Er zijn veel mensen die een impuls aankoop willen doen, omdat zij denken dat zij het product nodig hebben. Dit zijn ook de mensen die sneller kiezen voor aankoop op afbetaling, of het aangaan van een lening. Dit is redelijk makkelijk te voorkomen wanneer je dit echt wilt. Bedenk je voor elke aankoop wat de prijs van het product is, en wat je erdoor mis zal lopen de aankomende tijd. Vraag je ook af in hoeverre je het product echt nodig hebt, en hoe vaak je het gaat gebruiken. De meeste keren dat je dit toepast, zal je zien dat je het product uiteindelijk niet zal kopen, omdat het eigenlijk helemaal niet nodig is. Dat geeft je nog een groot voordeel. Elke euro die je niet geleend hebt, hoef je ook niet terug te betalen en daarover kan ook geen rente gerekend worden. Zo kun je een stuk makkelijker sparen voor zulke uitgaven in de toekomst, want als het geld er wel gewoon is, dan wordt het verhaal direct al anders.

geld-lenen-direct